Vi søker deg som er ferdig med LIS 1-tjeneste, til fast stilling som LIS i Fysikalsk medisin og rehabilitering.
Ønsker du deg et godt og interessant legeliv? Vi kan tilby en fritidsvennlig arbeidstid med 40 timer per uke på dagtid, uten vaktordning. Vi kan også tilrettelegge for deltid og pendling.
Som LIS ved FMR i Sandnessjøen får du jobbe tett med kollegaer og dyktige tverrfaglige team. Miljøet i sykehuset er preget av en åpen tone, faglig entusiasme, og utstrakt samarbeid mellom avdelinger. Dette gir deg fine muligheter for faglig og personlig utvikling. Vi har kultur for god oppfølging av LIS, inkludert mulighet til å få gjennomført kurs i henhold til utdanningsplanen.
Vi har tett og godt samarbeid mellom legene i avdelingen, det tverrfaglige personalet og enhetsledere. I de tverrfaglige teamene deltar lege, fysioterapeuter, ergoterapeuter, logoped, sosionom, klinisk ernæringsfysiolog, sykepleiere, helsefagarbeidere, psykiatrisk sykepleier, psykolog og nevropsykolog. Vi har utstrakt samarbeid med andre spesialiteter, andre avdelinger i sykehuset og med kommuner på Helgeland.
Vi er utdanningsinstitusjon for spesialiteten Fysikalsk medisin og rehabilitering, godkjent etter ny ordning. Helgelandssykehuset tilbyr utdanningsstipend mot bindingstid i nødvendig utdanningsperiode ved universitetssykehus.
FMR består av:
Rehabiliteringsmedisinsk sengepost er en liten enhet med 5 senger med i hovedsak pasienter med nevrologiske tilstander som må starte sin rehabilitering i sykehus på vårt nivå. Andre pasienter har sammensatt funksjonstap etter langvarige og alvorlige behandlingsforløp. De fleste pasientene overflyttes til oss direkte i subakuttfase fra andre avdelinger/sykehus. Sengeposten driver også Tverrfaglig rehabiliterings-poliklinikk.
Fysikalsk medisinsk poliklinikk består av et Helse-I-Arbeid-senter, Fysikalsk medisinsk poliklinikk, og et Ambulant Rehabiliteringsteam (ART), som følger pasienter i overgangen til og i samhandling med primærhelsetjenesten. Det arrangeres mestringskurs til pasienter som behandlingstiltak. Enheten registrerer pasienter i Norsk Nakke- og Rygg-register, og deltar nå i et større forskningsprosjekt, HIA Nor (multisenterstudie).
Miljøet i sykehuset er preget av en åpen tone og faglig entusiasme. Avdelingen har per i dag 4 overlegestillinger og 1 LIS stilling. Det planlegges nå en styrking og videreutvikling av våre enheter.
Vi benytter DIPS Arena som journalsystem.
Sandnessjøen er en liten by, som ligger sentralt plassert på den vakre Helgelandskysten, ved foten av fjellkjeden "De syv Søstre". Vi har unike muligheter for fritidsaktiviteter, i tillegg til et rikt kulturliv. Se blant annet http://www.visithelgeland.no/, og www.kulturbadet.no . Dette gir gode oppvekst-vilkår for barn og unge. Byen er trafikknutepunkt for ytre Helgeland, og har direkterute med fly fra Sandnessjøen lufthavn, Stokka, til bl.a. Bodø, Oslo, og Trondheim. Det går buss fra Brønnøysund, via Sandnessjøen, til Mosjøen, t/r, samt at vi har hurtigruteanløp og hurtigbåter lokalt og regionalt. I Mosjøen, Vefsn kommune, som ligger ca. 1 time unna, finner du jernbane med tog mellom Trondheim og Bodø.
VI håper du ble nysgjerrig på oss, og om du skulle ønske å vite mer om våre enheter og muligheter er du velkommen til å ta kontakt.