Er du på utkikk etter en spennende og lærerik jobb?
Vi søker en engasjert overlege med høy faglig kompetanse og gode relasjons- og samhandlingsevner!
Psykisk Helse og Rus (PHR) er den største klinikken i Vestre Viken, og har et av Norges mest komplette tilbud innen fagfeltet. Vi behandler et bredt spekter av lidelser innen psykisk helsevern for barn, ungdom og voksne. Klinikken har også ansvar for rus- og avhengighetsbehandling. PHR har i dag flere lokasjoner bl.a. på Blakstad, og tilbyr pasientbehandling innen psykisk helse og rus for personer bosatt i hele Vestre Vikens område.
Vestre Viken bygger nytt sykehus i Drammen som skal ferdigstilles i 2025. Somatikk, psykisk helsevern og tverrfaglig spesialisert rusbehandling (TSB) skal samlokaliseres i det nye sykehuset på Brakerøya og erstatter dagens Drammen sykehus og Blakstad sykehus.
Om oss:
Avdeling for rus og avhengighet (ARA) er en avdeling innen klinikk for psykisk helse og rus i Vestre Viken HF. ARA Seksjon for avgiftning, Drammen er en del av ARA.
Avdelingen (ARA) har et tett samarbeid med klinikkens øvrige avdelinger og har i tillegg et nært samarbeid med private institusjoner innen rusfeltet. Avdelingen har ca. 140 årsverk totalt. Klinikken har egen forsknings- og utviklingsenhet.
Avdeling for rus og avhengighet tilbyr tverrfaglig spesialisert rusbehandling (TSB) til pasienter med rus- og avhengighetshetsproblematikk, samt sammensatte utfordringer. Vårt mål er å bidra til at pasienter med rus- og avhengighetsproblematikk opplever mestring og økt livskvalitet - gjennom å tilby kunnskapsbasert, helhetlig og virksom behandling. ARA består av fire døgnseksjoner hvorav to avgiftningsseksjoner (Drammen og Bærum per tid) og to behandlingsseksjoner (for tiden beliggende på Blakstad og Konnerud). I tillegg har avdelingen en poliklinikk som er ansvarlig for LAR i Buskerud fylke og alle henvisninger til døgntilbud innen TSB/ARA i vårt opptaksområde på 22 kommuner.
ARA Drammen er en seksjon for avgiftning - en sengepost med 12 døgnplasser/12 enerom. Ved seksjonen tilbys avgiftning/stabilisering samt kartlegging av videre behandlingsbehov. Innleggelsestiden er varierende fra noen få døgn og opptil 2-3 uker. Seksjonen tar også imot pasienter etter Helse- og omsorgstjenesteloven §10-2, §10-3 og §10-4 som omhandler tvang.
Pasientgruppen har alvorlig rus- og avhengighetsproblematikk og er i behov for innleggelse i spesialisthelsetjenesten. Pasientene har ofte psykisk tilleggsproblematikk i form av angst, depresjoner, psykoseproblematikk og personlighetsforstyrrelser.
Ved seksjonen arbeider det overleger, leger, psykologer, sykepleiere, vernepleiere, sosionomer, assistenter, miljøterapeuter, teamkoordinator og en brukerspesialist, samt seksjonsleder, assisterende seksjonsleder og sekretær.
Nye innleggelser skjer elektivt på dagtid. Vi har et tidvis høyt tempo med flere innleggelser og utskrivelser pr. dag, og et mangfold i arbeidsoppgaver!
Seksjonen disponerer ca. 30 årsverk. Personalansvaret tilligger seksjonsleder. Seksjonen har et utstrakt samarbeid med andre behandlingsseksjoner innen rus og psykisk helsevern, somatiske sykehusavdelinger og med den kommunale helse- og sosialtjenesten.
Det arbeides for tiden med å utvikle "fremtidens ARA", som vil si at TSB døgntilbudet i Vestre Viken HF vil få endrede lokasjoner i forbindelse med Nye Drammen Sykehus. ARA vil bestå med tilbud både inne i det det nye sykehuset, samt utenfor. Mer informasjon vil bli gitt ved eventuelt intervju.
Overlege hos oss har daglige oppgaver som innebærer klinisk pasientarbeid i sengepost. Dette innebærer somatiske vurderinger, kartlegging og vurdering av rus- og avhengighetslidelse og generelt funksjonsnivå.
En typisk dag innebærer mottak av nye pasienter, utskrivelse av pasienter inkl. epikriser. I tillegg har vi i løpet av en uke samarbeidsmøter, pårørendemøter, forberedelsessamtaler (forvern) i forkant av planlagte innleggelser. Seksjonen sender henvisninger til somatikk og psykisk helse/rus der det er relevant. Vi har daglig tverrfaglig pasientrelatert møtevirksomhet for å sikre progresjon i pasientforløpene. Vi har et høyt fokus på opplæring og veiledning og det er ønskelig at overlege er bidragsytende til kvalitetsutvikling og internundervisning i seksjonen. Overlegen vil ha en veiledende funksjon overfor leger og leger i spesialisering, samt ansvar for å godkjenne epikriser som spesialist. Overlege deltar i tverrfaglige vurderingsmøter av henvisninger til ARA. Overlegen har også rådgivende funksjon for seksjonsleder.
Du har et medansvar for å:
I tillegg mener vi det er en fordel om du:
Vi ser etter deg som:
Hos oss er det viktig at du trives med arbeidsoppgaver og miljøet, derfor legger vi vekt på personlig egnethet ved ansettelsen.
Vestre Viken HF er opptatt av å beholde våre ansatte og tilbyr kompetanseheving og det kan åpne seg andre muligheter for deg internt.
Vil du lese mer om vårt arbeid fremover se: https://vestreviken.no/om-oss/utviklingsplan-2035
Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkere kan offentliggjøres, selv om det er bedt om konfidensiell behandling. Søkere vil i tilfelle bli forhåndsvarslet om dette.